Шест бендова за викенд у Студију М

НОВИ САД - izvor: RTV
Овог викенда, у склопу циклуса "Студио М - најважнија адреса" и у организацији Радио-телевизије Војводине, током три дана наступиће шест бендова из Новог Сада и Београда.
Тако ће у петак, 8. априла, свирати новосадски бенд "Нова", настао крајем 2009. године. Свирају алтернативни рок и у последњих шест месеци веома су концертно активни. Свирали су у Новом Саду, Београду, Зрењанину и Суботици, а најзначајнији наступи у каријери бенда су прошле године на "Кулпин фесту", као и недавни концерт на "Long Night" фестивалу у београдском Дому омладине.
Након њих, наступиће "The Mothership Orchestra", инди рок бенд који ради на релацији Пожега/ Београд. У каријери су објавили ЕП "Walking the dead" (2006.) и учествовали на компилацији "Јутро ће променити све" (2007). Деби албум "Song for you" сматра се једним од најбољих остварења на домаћој сцени у прошлој години.
Наредне вечери, у суботу, 9. априла, први ће свирати један од најзначајнијих бендова нове српске сцене: "Репетитор". Деби албум "Све што видим је први пут" објавили су 2009. године, а претходно су на себе скренули пажњу појављивањем на компилацијама "Јутро ће променити све" и "Здраво, здраво, здраво". Тренутно су међу најактивнијим концертним бендовима у Србији и региону.
Следи "Мултиетничка атракција", група која своје прве музичке кораке бележи 2008. године. Наступиће у саставу бубањ/бас, при чему није згорег подстити на податак да је првом издању предходило доста наступа, концерата и рада на специфичном изразу. "Мултиетничка атракција" је освојила награду веб магазина "Попбокс" за најбољи нови бенд 2008. године, а почетком прошле године и снимила први албум.
У недељу, 10. априла, концертно вече ће отворити "Sewn", новосадски рок/алтернатива/метал бенд, настао 2009.године. Почетком ове године објавили су деби издање "Safety First" у сопственој продукцији. Албум су снимили у четворочланој постави, али од недавно наступају као трио.
Потом следи "Pry", један од концертно најактивнијих новосадских алт/метал бендова новије генерације. Основани су 2009. године и до сада су објавили самостални ЕП "From Morph". Свирали су на Зајечарској гитаријади, Ентер фесту, Гитаријади у Раткову, Демо мастерсу 202 и бројним другим групним и појединачним концертима. Припремају први албум.
Концерти ће све три вечери почети у 21 сат, а улаз је слободан.
Исто тако, наступе свих бендова ће забележити камере Радио-телевизије Војводине, те ће их гледаоци у наредном периоду моћи погледати и на РТВ1 од 23.50, у оквиру серијала "Студио М - најважнија адреса".

Posted by Videograf on 16:22. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 komentari for �Шест бендова за викенд у Студију М�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery