Snimanje nastavka serije „Mućke" u Beogradu!

Poslije teksta objavljenog u „Gardijanu", za Srbiju se zainteresovala čitava ekipa serije. Ideja - Na scenariju će sarađivati i dopisnik Bi-Bi-Sija iz Londona Mark Louen, koji je predložio da se pojavi i srpski premijer

Kada je prije nešto više od godina dana ugledni engleski dnevni list „Gardijan" doneo reportažu iz Beograda u kojoj je ostrvskoj publici prenijeta fascinacija Srba serijom „Mućke", niko nije slutio da tu nije kraj ljubavi između Srbije i Del Boja i Rodnija. A bomba u zipovanoj formi glasi: čuvena serija svoj nastavak će dobiti - u Beogradu!
Producenti serije odlučili su da novi nastavak sada već tradicionalnog božićnog serijala o avanturama braće Troter lociraju baš u srpsku prestonicu. Epizoda koja će biti emitovana na BBC-ju na Božić 2011. snimaće se na nekim od karakterističnih toponima srpske prestonice, od kojih će glavna biti Kalenić pijaca i njen neposredni komšiluk.
Zahvaljujući ljubaznosti kolega iz Bi-Bi-Sija dobili smo broj telefona Džona Salivena, scenariste i tvorca „Mućki". Nakon rafalnog okretanja njegovog broja, mozak pekamovske odiseje braće Troter nam se javio tek pošto se njegov mobilni pregrijao od naših poziva.
- Da, istina je da božićni specijal snimamo u Beogradu i to je ono što je u ovom trenutku jedino izvesno. Predstoji nam ogroman rad na scenariju iako već imamo mustru kao i kičmu same priče. Ostala je razrada koja, priznajem, ponekad može napraviti glavobolju - objašnjava Saliven.
Interesovalo nas je da li je na odluku da se serijal smjesti u Beograd uticao i članak koji je „Gardijan" donio prošlog januara i u kojem je novinar Nil Klark napisao da se braća Troter na listi srpskih nacionalnih heroja nalaze odmah iza Kneza Lazara i Miloša Obilića. Tvorac „Mućki" kaže da jeste čitao taj tekst i da je to bila inicijalna kapisla za odluku da Pekam „dislocira" na Kalenić pijacu.
Džon Saliven otkriva da će kultni pekamovski ugostiteljski objekat, pab „Ragina glava", ovog puta dublirati kafana „Mali Kalenić" u Kursulinoj ulici nadomak Kalenić pijace. A rolu Milvola, kluba za koji navija čitav Pekam, odigraće FK „Rad". Osim što nije daleko od naselja Braća Jerković, u kojem će Troteri imati stan, scenaristi kažu da su čuli za sličnost između pristalica ova dva kluba.
(Press)

Posted by Videograf on 14:43. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2 komentari for �Snimanje nastavka serije „Mućke" u Beogradu!�

  1. Anonimno

    jos kad bi glumac koji je glumio Rodnija bio ziv...

  2. Anonimno

    Nicholas Lyndhurst koji je glumio Rodneya jeste živ.
    Buster Merryfield i Kenneth MacDonald koji su glumili Uncle Albert-a i Mike-a konobara nažalost nisu više sa nama ali ostali su koliko znam živi i aktivni...

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery